0536 880 6818

Mantolama İşleri

Mantolama İşleri

Mantolama İşleri İstanbul mantolama sistemlerine gelin ve sizler için istenen bir mantolama hizmeti sunalım. Eğer yapılarınızın sürekli dış etkilere maruz kalmasından şikayetçiyseniz ya da iç ortam sıcaklıklarınızdan memnun değilseniz, İstanbul mantolama hizmetleri ile bu tür sorunların üstesinden gelebilir ve tasarruf aşamalarını daha yüksek boyutlara çıkarabilirsiniz.

Son günlerde mantolama sistemleri ile ilgili yapılan konuşmalar genelde bu yapıların tasarruf sağlamalarından dolayı tercih edilmeleri yönünde olmaktadır. Yani her mantolama sistemi kendi içerisinde etkili bir tasarruf gerçekleştirmekte ve kullanıcıları için konforlu ortamların meydana gelmesinin sağlamaktadır. Eğer bu tasarruf oranının net bir rakama dökecek olursak da mantolama sistemleri ile gelen tasarruf oranlaru yüzde 50 ya da 60 oranlarında değişiklik göstermektedir. Diğer yandan mantolama sistemleri ile yapıların dış ortama karşı dirençli olması sağlanmaktadır. Ayrıca dirençli olan yapılar dış ortamlarda karşımıza çıkan iklimsel koşullarda da etkili sonuçlar ortaya koymaktadır.

Mantolamada 3 farklı malzeme kullanılıyor:
1. Eps (Beyaz renkli ısı yalıtım levhası)
2. Xps (Renkli ısı yalıtım levhası)
3. Taşyünü ( Kahverengi ısı yalıtım levhası)

Mantolamada cephe giydirmede polistren levhalar kullanılmaktadır. Bunlardan biri olarak kısaca XPS adlandırılan Ekstrude Polistiren Isı Yalıtım Levhaları diğeri ise EPS olarak bilinen genleştirilmiş polistiren sert köpükden elde edilen Expanded Polistiren Levhalardır.

Mantolamada kullanılan bu polistren levahlar XPS ve EPS’nin birbirlerine göre avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır.

Her ikisininde üretiminde kullanılan ana malzeme polistroldür.

EPS ( Expanded Polistiren ) Levhalarda şişirme gazı olarak pentan kullanılır.

XPS ( Ekstrude Polistiren ) de HFCL gazı kullanılır. Pentanın hava ile yer değiştirme hızı fazladır. HFCL çevreye karşı zararlı olduğundan bazı ülkelerde kullanımı yasaktır. Bu nedenle üreticiler XPS üretiminde karbondioksit ile şişirme yolunu seçmektedirler.

Her iki malzeme de 85ºC sıcaklıktan sonra deforme olurlar.

XPS tamamen kapalı hücre yapısına sahip olduğu için su emme ve buhar difüzyon direnci yüksek bir malzemedir.

EPS esnek olan yapısı ile daha fazla nefes alma yeteneğine sahip bir malzemedir. Yapı dışında ugulanacak malzemenin en az 16 dansite olması gerekir. 18 dansite malzeme güvenlidir. Dünyada mevcut en iyi ısı yalıtımı sağlayan birkaç malzemeden biri olan EPS, aynı performansı, ülkemizde kullanılan diğer ısı yalıtım malzemelerinden daha ekonomik olarak sağlayan tek bir malzemedir.

XPS üretim şartları gereği 23 dansitenin altında üretilmez. EPS daha ucuz bir malzemedir.

Bütün bunların yanında eğer EPS üretilir iken karbon takviyesi yapılır ise şartlar EPS lehine değişmektedir.

Bir başka deyişle karbon emdirilmiş 4 cm kalınlıktaki EPS levha, 5cm kalınlıktaki normal EPS ve XPS e denk gelmektedir. Şahsi görüşümüz ,%100 karbon emdirilmiş levhalar eğer dış cephede polistiren malzeme kullanılacak ise doğru seçimdir.

Eğer ısı yalıtımını binanın dışından yapacaksanız. Isı yalıtmı binanın soğuk tarafına uygulanır. Kış aylarında binanın soğuk tarafı dışı olurken yaz aylarında genellikle soğuk olan taraf binanın içidir. Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki yerleşim yerleri için bu özellik önemli bir ayrıntıdır. Bunun için de mantolama üzerine yansıtıcı boyalar seçildiğinde sistem çok doğru bir şekilde çalışmaktadır.

Bizim önerimiz 4-6 cm arasında EPS hem daha ucuz hem de daha kaliteli yoğunlukta cok önemli bulabildiğiniz en yüksek dansitedeki eps yi alın markasından ziyade önemli olan yoğunluğudur.

Ayrıca mantolamadan sonra size tavsiyemiz (işçilik hatalarınızı minimalize etme adına) dekoratif sıva ve grenli (tekstürlü boya) kulanmanızdır.

Works:
  • Dekorasyon

Created:November 17, 2015

Releated Works

Copyright 2018 Kusadasievtadilat.com